Böylece hoş görünmeyen uzun adreslere veda ederken, içeriğe olan ilgiyi takip etmek konusunda büyük bir avantaj yakalamış oluyorsunuz. Bunun yanı sıra bazı servisler ücretli üyelerine bağlantıları değiştirme imkanı tanıyor. Örneğin, sürekli çekilişler düzenliyorsanız “bitly.com/sitecekilis” tarzında bir kısa link oluşturup bunun yönlendirdiği adresi sürekli değiştirmek mümkün.

Google’ın yıllardır kullanılan goo.gl servisinin fişini çekmesi ile kullanıcılar yeni alternatifler aramaya başladı. Bizde alternatifleri sizler için bir araya getirdik.

1. Bitly 

URL’leri kısaltmak söz konusu olduğunda en güçlü ve popüler servislerden birisi olan Bit.ly ile herhangi bir ücret ödemeden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ücret ödeyerek bunu bir adım ileri taşımak istediğinizde ise link kısaltırken özel alan adınızı kullanmanıza imkan tanıyor. Bunun yanı sıra ücretli sürüm bağlantıyı yeniden hedefleme, istatistikleri gizleme gibi özellikleri kullanıcılara sunuyor.

2. TinyURL

Tamamen anonim bir şekilde hizmet sağlayan TinyURL’nin en büyük avantajı kısa linki özelleştirme şansı sunması. Örneğin: tinyurl.com/y32131231 gibi rastgele bir link yerine tinyurl.com/internetsiteniz şeklinde bir adres oluşturabilirsiniz. Servisin anonim yapısı nedeniyle herhangi bir üyelik sunulmazken, linkler hakkında istatistiklere erişemiyor olmanız bu durumu dezavantaja çeviriyor.

3. Ow.ly

Bu servis popüler bir sosyal medya yönetim aracı olan Hootsuite‘yi kullananlara oldukça tanıdık gelecek. Hootsuite’ye entegre olan bu servis sosyal medyada veya herhangi bir yerde paylaşacağınız bağlantıları kısaltmanızı sağlıyor. Hali hazırda Hootsuite kullanıcısıysanız, Ow.ly’ye Hootsuite kontrol panelinden erişebilirsiniz. Kısalttığınız URL’lerinizin analizlerini de görebilirsiniz.

4. ClickMeter

Tamamen bu iş için geliştirilen ve yüzlerce linkin durumunu takip etmenizi sağlayan ClickMeter özellikle küresel bir kitleye hitap eden reklamverenler ve ajanslar için avantajlı bir araç. Coğrafi hedefleme, URL şifreleme, Google Analytics desteği ve cihaz tabanlı hedefleme Clickmeter’in onlarca özelliğinden sadece birkaçı. Servisin fiyatı 29 dolardan başlıyor ve 349 dolara kadar ulaşıyor.

5. Rebrandly

Son sırada oldukça profesyonel bir araç olan Rebrandly var. Onlarca özelliğe ev sahipliği yapan bir gelişmiş link kısaltma aracı Rebrandly markanızı ön plana çıkaran kısa linkler oluşturmanızı sağlıyor. Buna ek olarak ayrı çalışma alanları ve ekip arkadaşları ekleyerek kurumsal alanda da rahat bir şekilde kullanılabiliyor.

Toplu link kısaltmadan linki yeniden yönlendirmeye, API desteğinden 100’den fazla uygulama entegrasyonuna onlarca özellik var. Rebrandly ayda 500 bağlantı ve 5.000 tıklamayı destekleyen sınırlı bir ücretsiz plan sunuyor.

Ancak tam anlamıyla yararlanmak için 29 dolardan başlayan ve 499 dolara kadar uzanan paketlerden birisini satın almanız gerekiyor.

6. L24.im
Yerli ve Milli link kısaltma servisi olan L24.im onlarca özelliğe ev sahipliği yapmaktadır. L24.im markanızı ön plana çıkaran kısa linkler oluşturmanızı sağlıyor. Buna ek olarak ayrı çalışma alanları ve ekip arkadaşları ekleyerek kurumsal alanda da rahat bir şekilde kullanılabiliyor.

Toplu link kısaltmadan linki yeniden yönlendirmeye, API desteğinden 100’den fazla uygulama entegrasyonuna onlarca özellik var. L24.im tam anlamıyla yararlanmak için aylık 19 dolardan başlayan ve 199 dolara kadar uzanan paketlerden birisini satın almanız gerekiyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur