86 adet fotoğrafı, panorama şeklinde yerden 3,4 metre yükseklikten çekerek 60 derecelik selfie ile şovunu yapan Curiosity’nin bulunduğu yer de gözlerden kaçmıyor. Gezginin önünde sondaj yaptığı delik dikkat çekerken fotoğrafta toprak veya alüvyon gibi zemin de gözlemlenebiliyor. Tepeye tırmanmadan önce çalışmalar yapan gezgin keşif aracı etrafı ölçeklendirebilmek için 3 tur attı. Mars’ta 2696 gün geçiren araç, 6 Mart 2020’de, 2016 yılındaki 32 derece eğim rekorunu bir derece fark ile kaçırdı.

NASA, tüm çalışanlarını eve gönderiyor!

NASA'nın yöneticisi Jim Bridenstine'nin Salı günü yaptığı açıklamada, ABD'de devam eden Corona virüsü salgını nedeniyle tüm personelini eve gönderdiği duyuruldu.

Bir fotoğraf için birden fazla görüntü gerekiyor

Curiosty. rekorunu kırdı

Tırmanıştan önce, Curiosity, robotik kolu olarak bilinen selfie çubuğu ile kısa bir film kaydetmek için üstünde bulunan siyah beyaz navigasyon kameralarını kullandı. Gezgin keşif aracı, robotik kolun sonunda bulunan Mars Hand Lens Camera veya MAHLI kullanıyor. Bu kamera, bir alana daha yakından bakmak için kum taneleri ve kaya dokularının yakından bir görünümünü sağlar. Her MAHLI görüntüsü yalnızca küçük bir alanı kapladığından, gezgini ve çevresini tamamen yakalamak için birçok görüntü gerektiriyor.

Bu video Curiosity Mars gezgininin robotik kolu selfie çekerken nasıl hareket ettiğini gösteriyor.