Android lisansına sahip olamadan kullanıcılarla buluşan yeni amiral model, eylül ayında duyurulmuştu. Lisansa sahip olmadığı için de Google Play Servisleri‘nin yer almadığı telefon Çin başta olmak üzere bazı Asya ülkelerinde satışa çıkmıştı. Diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağı ise merak konusuydu. Bu gelişmelerin ardından Huawei‘den sevindirici haber geldi. Yeni amiral model Avrupa pazarına İspanya ’dan giriş yaptı.

İspanya ’nın başkenti Madrid ’de bulunan Huawei Store ’da satışa çıkan telefonun satış fiyatı 1,099 euro olarak açıklandı. Bu fiyattaki seçenekte 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunuyor. Satışta ise sadece “Uzay grisi” renk seçeneği yer alıyor.

Satışta olan yeni modelde en büyük özellik ise Google Play Servisleri‘nin bulunmuyor olması. Söylentilere göre telefon satın alındıktan sonra Huawei Store ’da, Google Play Servisleri kurulumu yapmak mümkün. Dileyen kullanıcılar manuel kurulum da yapabilir. Manuel olarak Google Play Servisleri ’nin nasıl kurulacağını sorusunun cevabı da videomuzda.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur