Mazda MX-5 modifiye edilebilen otomobillerin başında geliyor. 30 yıldan uzun süredir yollarda olan MX-5 ailesi için Mazda önemli bir karar aldı. Bu karara göre, Miata ’nın modifiye edilebilecek parçalarının sayısı 1.100 ’ün üzerine çıkarıldı. Otomobile en lazım olan parçaları bulabilmek için için Mazda, özel mağazalarda ve Miata kulüpleri ile birlikte çalışıyor. Bu arada tüm parçalar Japonya ’dan üretilip getiriliyor. Mazda, yeni parçalarla birlikte otomobilin yapıldığı dönemin görünüşünü ve hissini koruyacağına da söz veriyor. Bu kapsamlı parça listesinin otomobil severleri oldukça sevindireceği de düşünülüyor.

Modifiye yapılabilecek parçalara baktığımızda karşımıza fren kaliperlerinden alüminyum jantlara hatta yan camlara kadar birçok parça bulunuyor.

Mazda aynı zamanda otomobilleri için bir kılavuz da sunuyor. Burada otomobilin tüm parçaları ile ilgili işlemlerin nasıl yapılacağı yazılıyor. Mazda, ABD ’deki kullanıcılar için bu müjdeyi verdi ancak fiyatlandırma ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur