Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ulusal Siber Güvenlik Yarışması’na Türkiye genelinden katılım sağlanabilecek. Sadece ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı yarışmayı duyurmak için bakanlık tarafından 81 ildeki Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazılı bir duyuru yapıldığı açıklandı.

Yarışmanın konsepti şu anda tam olarak bilinmiyor. Zira, yarışma için yapılan açıklamada “Bilgisayarlarda güvenlik açığını bulup kötü niyetle kullanmayan 3 öğrenci dizüstü bilgisayarla ödüllendirilecek.” ifadesine yer veriliyor.

Bunun yanı sıra ödül kazanan öğrencilere “Beyaz Şapkalı Hacker” unvanı verileceği açıklandı. Şu anda merak edilen konu güvenlik açıkları konusunda yarışmacıların hangi platform üzerinde birbirleri ile mücadele edeceği.

Halk arasında iyi niyetli hacker şeklinde de bilinen Beyaz Şapkalı Hacker’lar şu şekilde tanımlanıyor: Penetrasyon testi ve bir organizasyonun bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlayan diğer test metodolojilerinde uzmanlaşmış bir etik bilgisayar korsanı veya bilgisayar güvenliği uzmanı anlamına gelir.