Ekosistem merkezi olmayan bir eşler arası ağa dayanan Utopia, sunucu ya da üçüncü taraf operatörü kullanmıyor. Böylece tüm kullanıcıların verileri, kullanıcının cihazındaki şifreli bir dosyada saklanıyor. Bu saklama işlemi için yüksek hızlı ASE256 ve Curve25519 şifreleme yöntemlerinden yararlanılıyor.

Hem sansürsüz hem de gözetimsiz olan Utopia aslında kullanımı kolay bir yazılım sunuyor. Platformun şifreli anlık mesajlaşma uygulaması yalnızca özel mesajlaşma için değil. Veri aktarımı, sesli mesajlar ve grup sohbetleri için de kullanılabiliyor.

Yalnızca alıcı tarafından görülebilen mesajları başka kimse okuyamıyor. Ayrıca özel tarayıcı güvenli ve anonim bir tarama sunuyor.

uMail hizmeti ise aslında klasik bir e-posta hizmetine benziyor. Klasik bir e-posta hizmetinin tüm işlevlerini yerine getiren uMail ayrıca, yüzde 100 gizlilik ve spam koruması da vaat ediyor.

Utopia ekosisteminin içinde bir de kripto para birimi bulunuyor. Crypton isimli para birimini kullanıcılar, iç alımlar arasındaki ödemelerde kullanabiliyor. Burada madencilik özelliğinden de bahsetmek lazım. Cyrpton ile kullanıcılar madencilik ödülleri de alıyor.

Madencilik, tüm Utopia kullanıcılarına önemli katma değer sağlayan etkileyici bir özellik. Utopia yazılımı çevrimiçi ortamda çalıştığı zaman, kullanıcı her 15 dakikada bir Crypton para birimine ait bir ödül alır. Dahası, Utopia madencilik botları madenciliğin gücünü ve hızını artırarak Crypton kazancınızı artırmak için birden fazla cihazda çalışabilir.

Şimdi biraz da Utopia ’nın ardındaki ekibe bakalım.

Kendini 1984 Grubu olarak isimlendiren ekip, güvenlik nedeniyle isimlerini gizlemeyi tercih ediyor. 18 Kasım ’da resmi olarak başlayan yazılımın güvenlik risklerinden arındırıldığı garanti ediliyor.

Profesyonel BT becerileri gerektirmeyen Utopia ’yı deneyimlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur