HarcosMt2 zor olarak adlandırılabilecek emek Pvp Serverler arasında yer almaktadır. Eğlenceli bir serüven yaşatarak oyuncularına keyifli vakit geçirtmek amacıyla yola koyulan ekip kendilerini her ne kadar emek server olarak adlandırsa da yüksek drop rateler gözden kaçmamaktadır. Exp Drop, Item Drop ve Gold Drop 300x seviyelerinde seyretmektedir. 55 Level de başlangıç sağlanan oyun 250 Level de son bulmaktadır. Level seviyesinin oldukça yüksek tutulması daha güçlü karakterler ile daha farklı bir deneyimin yaşanmasını sağlamaktadır. Oyun içi efsun botu ise F5 ve F6 tuşları ile aktif olmaktadır.

Düzenli OX etkinlikleri ile oyuncuların beklentilerinin karşılanmasının hedeflendiği sunucuda tek başına bir etkinliğin yeterli olamayacağı açıkça gözlemlenmektedir. Pek çok farklı etkinlik ile beslenen rakip sunucular karşısında pek bir şansının olduğundan bahsedemeyeceğimiz sunucuda BK düşüş sayılar ise ilgi çekmektedir. Her metinden 5 ile 6 arasında değişen sayılarda BK düşüşü yaşanmaktadır. Metin2 Pvp oranlarının genel olarak 3 ile 4 arasında değişen sayılarda ayarlandığı düşünülürse BK sıkıntısı çekilmeyeceği aşikardır. Diğer sunucuların bu tür özellikleri http://www.pvpserverler.net adresinden detaylı bir şekilde incelenebilmektedir.

GM takımı oyun ile 7/24 ilgilendiği yönünde garantiler vermektedir. Oyunun daima yönetim tarafından takip ediliyor olması daha kaliteli bir oyun deneyimi sunulabilmesi açısından oldukça önemlidir. Metin2 Pvp Serverler genel olarak iyi yönetilememe sorunu ile karşılaşmakta ve kısa sürede oyun hayatına veda etmektedir. Taş geçme oranları %100 seviyesinde seyretmektedir. Herhangi bir başarısızlık ihtimalinin bulunmaması keyifli WS deneyiminin kapısını aralamakta olsa da kısa sürede sunucu ömrünün tükeneceğinin habercisi de olabilmektedir. 8 sorunsuz CH ile hizmet vermekte olmasının yanı sıra sadece 1 CH’nin aktif olarak hizmetlerini sürdürmeye devam ettiğini söyleyebilmekteyiz.