Apple’ın grafiği

Corona virüsü salgını nedeniyle Çin dışındaki tüm mağazalarını kapatan iPhone üreticisi Apple‘ın hisseleri, ABD New York saati ile 09.40’ta 4,9 düşüş kaydetti. Bu da Apple için 960 milyar dolar piyasa değeri demek. Apple hisseleri bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle yüzde 25 oranında değer kaybetti. Microsoft ise yüzde 14 düşerek değerini 1.03 trilyon dolar ile üst basamaklarda korumaya devam ediyor.

Pazartesi günü piyasanın kapanmasıyla birlikte, piyasa değerleri şu şekildeydi:

Apple: 981.726 milyar dolar
Amazon: 947.249 milyar dolar
Alphabet: 725,39 milyar dolar

Apple, ticaret anlaşmasından kârlı çıktı!

ABD hükümeti ile Çin'in ticaret savaşında, Apple lehine bir gelişme yaşandı. Bundan böyle önemli bir Apple ürünü, Çin'den ithal edilen mallara uygulanan tarifeden etkilenmeyecek.

ABD ekonomisi için yeni kararlar

Düşen borsa, Kongre’nin ABD ekonomisi için büyük bir teşvik önermesine sebep oldu. Bununla birlikte, demokratik senatörler oy kullanmaktan vazgeçtikten sonra ABD Senatosunda önlemlerin alınmasını öngören bir yasa tasarısı sürüldü. Bu yasa tasarısı sıradan insanlara yardım etmek için çok az şey yapıldığını belirtiyor. 23 Mart’ta Trump, borsaya destek olmak için Corona virüsü kapsamında halk sağlığı önlemlerini almayı açıkça kabul etti.