Şirket, virüs bulaşan bilgisayarın başka bilgisayarlara da bu kötü yazılımı dağıtabileceğini paylaştı. Şirket görevlisi Simon Pope yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Etkilenen sistemler olabildiğince çabuk düzeltilmelidir. Başka sistemlerin de etkilenmemesi için gerekli bilgiler Microsoft Güvenlik Güncellemeleri Rehberinde bulunabilir.”Hacker

Bu güvenlik açığı, bütün uygulamaların Adobe sistemleri için yazı formatı alabildiği Windows Adobe Type Manager Library üzerinde bulunuyor. Siber suçlular, bu platform üzerinde belgeleri ve önizlemeleri görüntüleyerek güvenlik bakımından zayıf yerleri tespit edebilirler. Yetkililer iki tane yerde güvenlik açığı olduğunun altını çizdi.

Microsoft Windows için yeni bir dönem!

Microsoft, yönetim kademelerinde ve takımlarda değişliğe giderek, Windows için yeni bir vizyon yaratacaklarının sinyallerini verdi. Panay ve Langowski gibi güçlü isimlerle yeni kadrolar kurdular.

Microsoft, açığı düzeltmeye çalışıyor. Ancak durumun en kötü yanlarından birisi şu anda hızlı bir çözüm için herhangi bir programın olmaması. Kullanıcılar için yaptıkları tek öneri ise, Windows Explorer üzerindeki önizleme ve detaylar bölümlerini kullanıma kapatmak.

En yakın iyileştirme yaması ise 14 Nisan tarihinde gelebilir gibi görünüyor. Microsoft, genelde güvenlik güncellemelerini her ayın ikinci salı günü, Salı Gelişmeleri üzerinde yayınlar.