Savunma sanayii alanında çalışmalar devam ediyor. Yürütülen projelerden en çok uyarı çekeni ise milli savaş uçağı oluyor. 5. tür savaş uçakları aralarında yer alacak olan MMU için çoğu işyeri yapılan anlaşmalar neticesinde çalışmalara başlamış durumda.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay yaptığı açıklamada, 2023 yılında hangardan çıkması beklenen uçağın, kayda değer bir eşik olacağını belirtti. 20 milyon satır kodun hazırlanacağı kayıtlı uçak için yüzlerce modülün çalışacağı belirtildi.

HAVELSAN’ın daha önce de milyon satırlık kodlar hazırlayarak benzer projelere girdiğini bildiren Atalay, yüksek performansla çalıştırma deneyiminin kazanıldığını belirtti. Hem havacılık dünyasında gerçekleştirilmiş projelerden bahsetti.

Uçak similatörü geliştirmesinde öncü firmalardan olan HAVELSAN, Milli Muharip uçak yazılımı için 400-500 mühendisten oluşan bir ekiple çalışmaya başlayacak. Yazılım sürecinde rol alacak olan mühendislerin, TUSAŞ binası içinde bulunacağı belirtti.

MMU Projesi kapsamında üretilen uçaklar, 2030’lu yıllarda envanterden çıkarılması düşünülen F16 uçakların yerini alacak. Keza kullanıma alınan uçakların 2070’lere dek envanterde olması öngörülüyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur