Hem fuarı düzenleyen GSM Birliği, hem katılımcı şirketler hem de Barcelona şehri için çıkan maliyet oldukça kabarık. Şehrin ve markaların zararları yüz milyonlarca euro’yu seçiyor.  2020 yılı içinde ayrıca ABD ve Çin’de de MWC fuarları düzenlenecekti. Henüz bu fuarların da akibeti açıklanmadı.

Peki MWC 2020’de tanıtılması beklenen modeller, ne zaman tanıtılacak?

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizi videomuz ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Realme X50 Pro 5G – 24 Şubat

Ülkemize 2020 yılında giriş yapan realme, ilk 5G telefonunu 24 Şubat’ta MWC 2020 yerine, düzenlenecek canlı yayındaki etkinlikte tanıtılacak. Realme X50 Pro’nun 90 Hz ekran, 65 Watt şarj gibi desteklerle beraber, en uygun fiyatlı 5G destekli amiral gemisi olma iddiası bulunuyor.

Realme X50 Pro özellikleri gün yüzüne çıkıyor

Realme X50 Pro özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ülkemizde de faaliyet gösteren Realme çok yakında yeni modelini tanıtacak. Bakalım Realme X50 Pro özellikleri nasıl olacak?

OPPO Find X2 – Mart

Oppo, Barcelona’da düzenlenecek MWC etkinliğinde yeni akıllı telefonu Find X2 modelini tanıtacaktı. 120 Hz ekran, Snapdragon 865 işlemci ve 65 Watt gücünde hızlı şarj gibi heyecan uyandıran detaylarla gelecek olan telefon Şubat ayında değil Mart ayında tanıtılması bekleniyor.  Mart ayı için henüz kesin bir tarih verilmiş değil.

Oppo Find X2 lansmanı ertelendi

MWC 2020 Corona Virüsü yüzünden iptal edildi. MWC'nin iptali birçok şirketi etkiledi. İptal kararının ardından Oppo Find X2 lansmanı ile ilgili önemli açıklama yaptı. 

Sony – 24 Şubat

Türkiye’de mobil tarafta göremediğimiz Sony, 24 Şubat’ta Barcelona’da yeni akıllı telefonlarını duyuracaktı. MWC 2020’nin iptal edilmesinden sonra Sony lansmanını canlı yayınla internet üzerinden yayınlayarak yapacak.

Sony’nin Xperia 1.1 ve Xperia 5 Plus modellerini tanıtmasını bekliyoruz. Xperia 1.1 4K HDR ekran ile gelecek. Xperia 5 Plus ise 2K ekran ile gelmesi bekleniyor. Henüz net bir açıklama yok. Xperia 1.1 ve Xperia 5 Plus modelleri 64 MP kamera sensörü ve 8K HDR video kaydı gibi özelliklerle gelmesi bekleniyor.

Tanıtılması beklenen telefonlardan biri ise 5G destekli ilk Sony modeli olması beklenen Xperia 9.

Bir de ertelenip, lansmanlar için tarih açıklanmayan marka ve modeller de var. Biraz da onlara göz atalım;

Xiaomi Mi 10

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro modellerini tanıttı. Çin’de rekor kıran ilk satış rakamları ve iddialı teknik özelliklerin ardından, Xiaomi’nin yeni telefonunu fuarda global olarak deneyimleme fırsatımız olacaktı ama olmadı.

Xiaomi Mi 10 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Xiaomi uzun süredir beklenilen yeni amiral gemileri Mi 10 ve Mi 10 Pro'yu tanıttı. Çin'de düzenlenen etkinlikte tanıtılan Xiaomi Mi 10 özellikleri ve fiyatı ile dikkat çeken bir amiral gemisi!

Çin’de online etkinlikle tanıtılan Mi 10 ailesinin küresel lansmanı ertelendi. Xiaomi, lansman tarihi ve yeri ile ilgili yeni bir program açıklayacağını duyurdu.

Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri ve fiyatı belli oldu

Hakkında birçok sızıntının çıktığı Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri de bu lansmandan sonra netlik kazandı. Ayrıca etkinlikte Xiaomi Mi 10 Pro fiyatı da açıklandı...

Huawei Mate Xs  ve Honor

Samsung Galaxy Z Flip hamlesinden sonra Huawei’den de yeni bir katlanabilir telefon bekleniyordu. MWC 2020’de sergilenmesi beklenen Kirin 990 işlemcili katlanabilir telefon Mate XS lansmanı, 24 Şubat günü sanal bir basın toplantısı olarak yapılacak. 23 Şubat’taki fiziksel etkinlik, 24 Şubat’ta online tanıtıma dönüştürüldü.

Huawei’nin alt markası olan ve ülkemizde aktif olarak faaliyet gösteren Honor ise benzer şekilde yeni cihazlarını aynı gün canlı yayında tanıtacak. Honor’un internet sitesine ek olarak YouTube, Twitter ve Facebook üzerinden yayınlanacak.

Zaten Mart ayında tanıtılması beklenen P40 modellerinde ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Nokia

Nokia’nın sahibi HMD Global, 23 Şubat’ta düzenleyeceği etkinlikte 5G modelleriyle beraber yeni Snapdragonn 865 işlemcili modellerini tanıtacaktı. Hatta ekran altı kamera teknolojisiyle geleceği Nokia 9.2 sürprizi de bekleniyordu.

Henüz tarih açıklamayan Nokia, 9.2 modelini daha ileri bir tarihte lanse edebilir. 23 Şubat’ta online bir etkinlikle 5.2 modeli duyurulabilir. Ya da 5.2 modeli de, 9.2 ile beraber daha sonraki bir tarihte lanse edilebilir. Henüz Nokia’dan bir açıklama gelmedi.

TCL ve Alcatel modelleri

TCL‘nin kendi markasıyla ve Alcatel logosu taşıyan yeni akıllı telefonları tanıtması bekleniyordu. Şirket hâlâ MWC 2020 iptali sonrasına ne yapacağını planlamış değil. Önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapılarak şirketin yol haritasını açıklaması bekleniyor.