Corona virüsü dünyayı etkilemeye devam ediyor. Dün Asya dışı ilk ölüm haberi Fransa‘dan gelmişti, haberin ardından birçok ülke de yeni planlar için kolları sıvadı. Yine corona virüsü nedeniyle Barselona‘da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi 2020’de iptal kararı ile gündeme gelmişti. Etkinliğin iptal olması da büyük bir maliyete sebep oldu.

MWC 2020 iptal edilse de etkinliği düzenleyen GSMA, her ikisi de bu yıl yapılacak olan MWC Shanghai ve MWC Los Angeles‘ı planlamaya devam ediyor. Organizasyon ayrıca gelecek yıl 1 Mart ile 4 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan MWC Barcelona 2021‘in konumu hakkında da bilgiler paylaşmaya devam ediyor.

2020 etkinliğini iptal etme kararı GSMA için büyük bir maliyete sebep olacak. Bloomberg’e göre düzenleyici ekip, teknoloji ve telekom firmalarından cüzdanlarını ve çek defterlerini açmalarını istiyor.

Üreticiler cihazlarını, aksesuarlarını ve diğer ürünlerini 100.000 katılımcının bulunması beklenen kongrede tanıtmak için stantlar satın aldılar. Otel odaları ayrıldı ve etkinlik için biletler satın alındı. GSMA tarafından da bu masrafların geri ödeme durumu için henüz bir açıklama gelmedi.

GSMA genel müdürü Mats Granryd, mobil endüstrinin bir araya gelmesini ve GSMA’nın etkinliğin iptalinden kaynaklanan maddi zararın dayanışma içerisinde halledilmesini talep ediyor. Bu talebin henüz nasıl sonuçlanacağı belli olmasa da GSMA’nın yakın zamanda hem kendilerini hem de İspanya’yı oldukça etkileyen maliyeti detaylı raporlarla sunması bekleniyor.