NASA, JF1 kod adına sahip bir asteroidin rotasına devam etmesi durumunda Dünya ’ya çarpacağını belirtti. Yapılan açıklamalarda bu olayın kısa bir içerisinde gerçekleşme ihtimalinin de epey bir yüksek olduğunun altı çizildi.

Hakkında konuşulan asteroidin 128 metrelik bir çapa sahip olduğu söyleniyor. Bu uzay kayasının 6 Mayıs 2022 ’de gezegenimizle çarpışabileceğini ve potansiyel olarak bir şehri birkaç saniye içinde yok ederek yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini tahmin ediliyor. Bu da milyonlarca ölüme sebep olacağı anlamına geliyor.

JF1 uzay kayasının dünyaya çarpması sonucunda 250 kilometrelik bir TNT ile aynı etkiyi göstereceği hesaplandı. Bu değer, Hiroşima ’daki atom bombasından 15 kat daha büyük bir enerji anlamına geliyor.

Yaklaşık 1 yıl sonra Dünya ’ya isabet edeceği düşünülen asteroit hakkında açıklanan bilgiler şimdilik bu kadar. Ancak şu anda tüm gözler onun üstüne çevrilmiş durumda. Sürekli takipte kalan NASA ’nın ilerleyen günlerde daha fazla açıklamada bulunması beklentiler arasında yer alıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur