Sim racing, bilgisayar ortamında motor yarışlarının gerçeğe oldukça yakın bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan bir bilgisayar yazılımıdır. Oldukça pahalı donanıma sahip olan bir oyundur. Ayrıca yarışlarda karşılaşılabilecek sorunları da oyuncuların karşısına çıkarır. Örneğin, lastik değiştirmek, yakıtın bitmesi gibi.

PUBG Mobile indirme sayısı ile rekor kırdı

Popüler mobil oyunlardan PUBG Mobile, ikinci yıl dönümüne ulaştı. Son gelen sayılara göre, PUBG Mobile indirme sayısı rekor seviyeye ulaşmış durumda. Detaylar haberimizde.

NASCAR, iRacing platformuna taşındı

Gerçek yarışların yakınından bile geçemeyecek olsa da, sanal ortamda yapılan bu oyunlardan bazıları geçen haftalarda gerçekleştirildi.

TJ Majors, NASCAR gözlemleyicisi, Atlanta yarışı iptal edildikten sonra gerçek yarışı sanal versiyonu ile değiştirmeyi önerdi. Bazı iş arkadaşları ise Atlanta yarışı yerine, kendi yarışlarını gerçekleştirmeyi önerdiler. Bunun üzerine bu tür oyunlar için çok tercih edilen bir platform olan iRacing ile temasa geçtiler ve onay aldılar.

Majors daha sonra, NASCAR çalışanları ve yarışçılarla temasa geçti. Dale Earnhardt JR., yükselen yıldız William Byron ve Chad Knaus ile görüşme yaptı.

William Byron, NASCAR Yarışçısı

“The Replacements 100” adını verdikleri iracing turnuvası için sosyal medya üzerinde de tanıtımlar yaptılar. iRacing kullanan birçok NASCAR yarışçısı da bu projeye katılmak istediklerini belirtti. Oyunda gerçek yarışçılar oyuncularla yarıştı. Yarış Twich üzerinden 70.000’den fazla kişi tarafından izlendi.