Netflix ’in geçen yıl aday gösterdiği “Roma“, Dünyanın en iyi drama filmi kategorisine uygun değildi çünkü yabancı bir filmdi. Buna rağmen Roma, en iyi yönetmen ödülü de dahil olmak üzere 3 Oscar ödülü kazanmayı başarmıştı. Bu yıl aday gösterilen 4 film ile birlikte Netflix ’in iddiası artıyor.

Bu dört film arasından ilki Marriage Story. Başrolünde hali hazırda Black Widow çekimlerine devam eden başarılı kadın oyuncu Scarlett Johansson ve Adam Driver oyuncularını bulunduran film, 6 dalda aday gösterildi. Bunlar sırasıyla; En İyi Drama Filmi, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Müzik.

Aynı şekilde aday gösterilen bir diğer film de The Irishman oldu. Bu fim de En İyi Dram Filmi kategorisinin adaylarından biri. Ayrıca filmin En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Oyuncu kategorilerinde de adaylıkları bulunuyor.

Üçüncü film ise The Two Popes. Bu film de yin En İyi Drama Filmi kategorisinin adaylarından. Ayrıca En İyi Erkek Oyuncu ve En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorilerinde de adaylıkları mevcut.

Son film ise Dolemite Is My Name. Film, En İyi Komedi Filmi ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerinde aday oldu.

Altın Küre Ödülleri, Sinema Sanatları ve Bilim Akademisi üyesi olmayan bir grup uluslararası gazetecinin üye olduğu Hollywood Foreign Press Association tarafından belirleniyor. Dolayısıyla Oscar ve Altın Küre Ödülleri ’ni kazanan filmler farklılık gösterebiliyor.

Siz aday filmler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur