HBO, Game Of Thrones ve Çernobil gibi dev bütçeli ve adından söz ettiren dizileriyle akıllara kazınmış durumda. HBO, ABD ’nin en büyük kanallarından biri olmasının yanı sıra aynı zamanda büyük bir abone kitlesine sahip olan bir kablolu kanal.

Her ne kadar önemli büyük yapımlara sahip olsa da Netflix içerikleri, HBO için sorun anlamına geliyor. Bu anlamda Netflix ’in her yerden ulaşımı ve kolay kullanımı HBO gibi kablolu kanalların gelirlerini önemli anlamda etkiledi.

Yeni Game of Thrones dizisi için yeni isim!

Yeni Game of Thrones dizisi ismi düzenlenen bir lansmanda belli oldu. House of the Dragon, GoT ile aynı evrende geçecek ancak 300 yıl öncesinde neler olduğunu anlatacak...

Kanal bu kan kaybını önlemek ve daha fazla kullanıcıya hitap etmek için Warner Media ile birlikte HBO max platformunu kurmaya karar verdi. HBO ve Warner Broos, Warner Media ve onun da üzerinde AT&T şirketinin alt şirketleri.

Bu yüzden Warner Bross stüdyolarının birçok önemli yapımı da platformda yer alacak.

Kanalın en büyük sürprizlerinden biri Studio Ghibli oldu. Miyazaki başta olmak üzere önemli Japon anime sanatçısını içinde barındıran stüdyo, içeriklerinin yayın haklarını HBO max‘e verdi.

Ancak platformun aylık ücreti 14,99 dolar olarak belirlendi. Rakiplerine kıyasla çok yüksek olan bu ücretlendirmeye rağmen HBO ’nun sahibi olan AT&T, içeriklerinin kalitesi ve fazlalığı sayesinde bu ücretin sorun olmayacağını düşünüyor.

HBO bildiğiniz gibi ücretli bir kablolu kanal. Böyle olunca, HBO abonelerine de otomatik olarak ek bir ücret ödemeden HBO max üyeliği sunulacak.

Yani Batman filmleri, Aquaman ve son yayınlanan Joker filmi gibi önemli filmlerde HBO max platformunda yer alacak.

Platform Ridley Scott ’un yapımcılığını üstlendiği dizi Raised by Wolves ’da platformda olacak.  Bu arada HBO max‘in sürprizlerinden bir diğeri ise yetişkin çizgi filmi olarak görülen Adventure Time.

Başlangıç olarak 10 bin saatlik büyük bir içerik kütüphanesiyle karşımıza çıkacak olan platformun birçok yeni  DC dizisine de ev sahipliği yapması bekleniyor. Platformun Türkiye ’de olup olmayacağı ise belli değil.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, her geçen gün video içerik yayıncılığı pazarında artan bu rekabet, daha kaliteli içeriklere ulaşmamızı sağlayabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur