Netflix The Witcher dizisi kitaba dayanıyor olsa da, serinin tüm hakları, oyunun yapımcısı olan CD Projekt‘e ait. Bu durumdan müzdarip olan ve geçen sene şirkete dava açan yazar Sapkowski ise senenin başında şirketle telif ücretinde anlaşmıştı.

Ancak bu anlaşma tek bir seferlik bir ödemeyi kapsıyordu. Her ne kadar yapılan sözleşmeye göre yazarın yeniden ücret isteme hakkı olmasa da, CD Projekt sorunu kökten çözmüşe benziyor.

The Witcher başladı! Sosyal medya yıkıldı

The Witcher Netflix üzerinden yayın hayatına başladı. İlk sezonu 8 bölümden oluşan dizi, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Henry Cavill nasıl bir performans sergiliyor?

Netflix The Witcher dizisi de dahil olmak üzere Witcher ile ilgili her türlü ticari metadan yazara pay verilen bir anlaşma yapıldı. Sapkowski‘nin ne kadar pay aldığı gibi ayrıntılar ise henüz ortaya çıkmış değil.

The Witcher, bağımsız bir oyun olarak hayatımıza girdiği günden bu yana oyun dünyasında çok şeyi değiştirdi. Andrzej Sapkowski tarafından kaleme alınan fantastik seri Witcher, Rivialı Gerat hikayesine odaklanıyor.

Oyun ilk geliştirildiği yıllarda, CD Projekt tarafından serinin yazarına o zamanlara göre büyük bir mebla ödenmiş ve şirket tüm telif haklarını satın almıştı.

Sapkowski, kitabından yapılan bir oyunu kimsenin satın almayacağına inanıyordu. Özellikle de bağımsız bir oyun firmasının bunun altından kalkamayacağını düşünen yazar bir süre sonra yanıldığını anladı.

Witcher 3 ile birlikte satış rekorları kıran şirket, bir anda serinin yazarının telif için 16 milyon dolar gibi astronomik davasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, Netflix The Witcher dizisi ile daha da popüler hale gelen Witcher dünyası, sizi de etkisine aldı mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

 

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur