Ücretsiz üyelik vaadi ile sosyal medya kullanıcıları kandırılıyor.

Birkaç Twitter kullanıcısı, Netflix’in ücretsiz abonelik sunduğuna dair mesajları Pazartesi günü tweet olarak gösterdi. Tweet ayrıca, bir web adresine bağlantı da içeriyordu. Sahte promosyon, SMS ile hâlâ dolaşıyor gibi görünüyor. Başka bir kullanıcı, sahte teklifle ilgili gelen bir SMS’in resmini içeren bir tweet gönderdi.

Netflix’in ücretsiz üyelik verdiğine dair sahte promosyon mesajı

Netflix’ten sonra YouTube video kalitesini düşürecek

Corona virüsü pandemisiyle insanlar evden çalışmaya başladıkça online platformlara talep yükseldi. YouTube video kalitesi ile ilgili bir karar alarak internet kullanımını rahatlatacak...

Sahte Facebook yorumları referans olarak gösteriliyor

Covid-19 pandemisi nedeniyle, virüs bulunana kadar izolasyon süresi boyunca platformumuza tamamen ücretsiz erişim sağlıyoruz” mesajı atan kötü amaçlı sitenin mesajı bu şekilde. Kampanya daha sonra ziyaretçilerden ücretsiz üyeliğe erişebilmeleri için kısa bir anket doldurmasını istiyor. İşlem tamamlandığında ise kullanıcılardan aboneliği etkinleştirmek için WhatsApp aracılığıyla bağlantıyı 10 kişiye göndermeleri isteniyor. Site ayrıca, kullanıcılardan tonlarca olumlu referans alan sahte Facebook yorumlarına da sahip.

Sahte Facebook yorumları

Bu sahte kampanyayı inandırıcı yapan şeylerden biri son zamanlarda özellikle oyun geliştiricilerin bazı oyunlarını ücretsiz sunması gibi faaliyetler olabilir. Ancak Netflix bu hizmetlerden biri değil.