Netflix kullanıcılarının en çok kullandığı özelliklerden biri olan “Akıllı indirme” için yeni özellikler hayata geçiyor. Kullanıcıların izledikleri dizilerin bir sonraki bölümünü otomatik olarak indiren özellik, artık kullanıcılar için farklı içerikleri de otomatik indirmeye başlayacak. Kullanıcıların izlediği içeriklere göre, dizi ve film seçecek sistem ile birlikte kullanıcılar sürekli izlenebilir içeriğe sahip olacak.

Wi-Fi ağına bağlı olmayan ve içerik indirmeyi unutulan kullanıcılar düşünülerek yapılan yeni özellik, kullanıcıların cihazında sürekli hazır içerik bulunduracak. Üstelik kullanıcılar inecek olan içeriklerin boyutunu da ayarlayabilecek. Örneğin, kullanıcı otomatik indirme ile inen içeriğin en fazla 1 GB olmasını ayarlayabilecek. Böylelikle cihazlardaki depolama alanları Netflix içerikleriyle dolmayacak.

Sizin için İndirilenler” ismi verilen bu özellikle birlikte Netflix, kullanıcıların beğeneceği ve daha önce izlemediği içerikleri indirecek. İndirilen içerikler “İndirilenler” kısmında yer alacak.

Kullanıcılar “İndirilenler” kısmında daha çok düzenleme yapabilecek. İçeriklerin kapladığı alanların incelenmesi, indirme sınırlaması ve hesapta bulunan kullanıcılar için indirme kotası ayarlanabilecek.

Sadece Wi-Fi ağına bağlı olduğunda indirme yapacak olan Netflix akıllı indirme, içeriklerin durumuyla ilgili bildirim de gönderecek. Böylelikle hücresel ağda indirme riski bulunmayacak.

Henüz beta aşamasında olan özelliğin yakın zamanda kararlı sürümde hayata geçmesi bekleniyor. Ancak bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar Google Play Store‘dan beta sürümü indirerek kurabilir. Netflix daha önce kullanıcılara çıkan “İzlemeye devam et” özelliği için bir yenilik hazırlamış ve beta sürümde denemeye almıştı.

Netflix parlaklık ayarı

Bir diğer yenilik ise Netflix parlaklık ayarı için geldi. Ekran parlaklığı da video izlendiği esnada kolayca değiştirilebilecek. Netflix parlaklık ayarı için ekranın soluna ufak dokunuş yapmak yetecek. Böylelikle video bölünmeyecek ve cihazın ayar kısmına gitmeye gerek kalmayacak.

Bu özelliklerle birlikte Netflix kurulu cihazın nasıl bir ekran yapısına sahip olduğu da uygulama üzerinden incelenebilecek. Kullanılan cihazın HDR destekleyip desteklemediği, ihtiyaç duyulan codecler ve en yüksek çözünürlük kalitesi görüntülenecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur