Gen 2 döneminde hazır birçok beta tasarım, oyun konsollarının ve oyunların kaynak kodları ilk kez elde etmek üzere şirket ile ilgili birçok data sızdırıldı. Hem Nintendo Wii modelinin bütün kodu, tasarım dosyaları ve birçok dökümanlarının sızdırıldığı açıklandı.

Nintendo Wii kaynak kodları sızdırıldı

Resetera adlı web sitesinde yer alan açıklamada “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Pokemon hata ayıklama ROM dosyaları, Nintendo DSi ve 3DS modellerinin ROM dosyaları sızdırılmıştı. Bugün en önemli akış dosyaları ile karşısında karşıyayız. Wii modeli ile ilgili hemen hemen tüm bilgiler sızdırıldı.” ifadeleri yer aldı.

Sızdırılan içerikler aralarında boot0/1/2 kaynak kodu, sistem bileşenleri ve Verilog şemaları, yazılımlar için oluşturulmuş API sistemleri, iOS SDK ve kaynak kodu, GameCube ve iQue içeriği sızdırılan belgeler aralarında yer alıyor.

Paylaşılan Verilog dosyaları tamamen birçok kişi Wii modelinin nasıl üretildiğini ve devre şemasının detaylarını öğrendi. Sızdırılan bilgiler dahilinde yeni içeriklerin de ortaya çıkacağını belirten bazı analistler, eski içerikler ile ilgili demo paylaştı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur