Japon otomobil üreticisi Nissan, logo değiştirdiğini henüz resmi olarak açıklamadı. Ancak, patent başvurusunda değişikliğin ayak sesleri duyuldu.

Markanın sızdırılan logo ile birlikte yeni bir slogan duyurması da beklenebilir. Nissan’ın yeni logosu basit, minimal, iki boyutlu ve tek renkli. Nissan, logosu için minimalizm felsefesini tercih eden tek marka değil. Daha önce MINI, BMW ve Kia gibi markaların da benzer bir yaklaşıkla yeni logolar geliştirdiğini gördük. Tasarım dünyasında minimalizm ve modernizm zamansızlık duygusu yaratıyor.

BMW logosu değişti! İşte yeni logo

Alman otomobil devi BMW yeni bir haber ile gündeme geldi. BMW logosu değişti. Yeni BMW logosu ile ilgili ilk paylaşım da yapıldı. Değişime ayak uyduran logoda hangi detaylar dikkat çekti?

Ortaya çıkan görüntülere göre Nissan’ın yeni logosu eski logosuna göre biraz farklı. 3 boyutlu bir algıdan iki boyutlu bir tasarıma geçen şirket krom görüntüsünden de vazgeçerek tek renk kullanacak. Bu yeni tasarım yakında Nissan’ın yeni şirket logosu olacak.

Nissan şirket logosu

Yeni “Z” logosu spor otomobillere özel

Raporlara göre, yeni logo İngiltere, Uruguay, Peru, Şili ve Arjantin’de kaydedildi. Mevcut logoda belirgin bir değişim olmasına rağmen, yeni tasarım 1930’lardan esinleniyor. Yeni ‘Z’ logosu ile gelen Nissan böylelikle nostaljiyi çağrıştırıyor. Nissan veya JDM’nin hayranları, bu logoda 70’lerin S30 Datsun 240Z, yani Fairlady’sinden tasarımı hemen tanıyacaklar.

‘Z’ logosu, spor otomobillerde bugün gördüğümüz formata ulaşmak için bazı güncellemelerden geçti. Yeni Nissan ‘Z’ logosu Kanada hükümetine yapılan ticari marka başvurusundan sonra sızdırıldı. ‘Z’ logosu yaklaşan Nissan 370Z’ye ışık tutuyor olabilir.