Cihazın 6.2 inç büyüklüğündeki ekranı 720p çözünürlük sunuyor. Yan tarafta Google Asistan için özel bir düğmeye yer verilirken, arka kapak kavramayı kolaylaştırmak için üç boyutlu bir doku ile kaplanmış durumda.

Cihaz 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip. MediaTek ’in 12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Helio A22 işlemcisinden güç alıyor. MicroSD kart ile hafıza artırılabilirken, microUSB ve kulaklık portlarının yanı sıra FM radyoya yer verilmeye devam ediliyor.

Cihazın ön tarafında yüz kilidi desteğine sahip olan 5 Megapiksel f/2.4 kamera yer alıyor. Arka tarafta ise 13 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 ana kameraya, 2 Megapiksel derinlik algılama sensörü eşlik ediyor.

4000 mAh kapasiteli batarya sayesinde ortalama pil ömrünün 2 gün olduğu belirtiliyor. Hızlı şarj desteği bulunmadığı için şarj işlemi biraz uzun sürüyor. Android One programına dahil olan diğer telefonlar ile benzer şekilde Nokia 2.3 ’de iki yıl boyunca sistem ve üç yıl boyunca güvenlik güncellemelerini alacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur