Telefonların kameralarını değerlendiren DxOMark, Nokia 7.2 ’nin kamera puanını açıkladı. Öncesinde kamera özelliklerini hatırlamak gerekirse: 48 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframa sahip ana kameraya, 8 Megapiksel f/2.2 ultra geniş açılı kamera ve 5 Megapiksel derinlik algılama sensörü eşlik ediyor.

Cihazın kamerasına verilen toplam puan 85 oldu. Bu puanı şaşırtıcı hale getiren detay, dünyanın ilk beş kameralı telefonu Nokia 9 PureView ile aynı olması. Nokia 9 ise geçtiğimiz yıl Şubat ayında tanıtılan bir amiral gemisi.

Fotoğraf çekim performansı ile 90 puan alan cihazın video çekim performansına verilen puan ise 75 oldu. DxOMark uzmanları, telefonun temel kamera performansının oldukça iyi olduğunu söylüyorlar.

İyi pozlama, geniş dinamlik aralık ve renk doğruluğu konusunda oldukça iyi bir performans sergileniyor. Bununla birlikte otomatik odaklamanın başarısız olduğu ve çok fazla gürültü olduğu dile getiriliyor. Video tarafında da göze çarpan en önemli sorun, otomatik odaklamanın çok yavaş olması.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur