Ampere ekran kartları geliştirilmeye devam ederken, merak edilen konulardan birisi de çip üretimi için hangi işyeri ile anlaşıldığıydı. TSMC ve NVIDIA arasındaki ortaklık uzun senelerdir sürse de, 7 nm EUV sürecinde Samsung daha iyi teklifler sunuyordu. Ancak NVIDIA, yeni Ampere ekran kartlarında TSMC üretimi 7 nm çipler kullanmaya karar vermiş.

Ampere serisinin ardından, NVIDIA 5 nm ekran kartları için kolları sıvamış durumda. Yeni Hopper ekran kartlarının üretimi için bu sefer Samsung ile anlaşılmış. Kartların 5 nm EUV üretimine sahip olması bekleniyor. Samsung, 5 nm çip üretimine 2020 yılının ikinci çeyreğinde başlayacağını açıklamıştı. 5 nm üretime başlayan tek işyeri ise Samsung değil. AMD, 5. tür Ryzen işlemcileri ve Radeon ekran kartları için TSMC ile anlaşmış durumda.

Turing mimarisine dayanan RTX 2000 serisi ile Ampere serisi arasında büyük oranda performans farkı olması bekleniyor. Fakat, Ampere serisi ile Hopper serisi arasındaki performans farkının daha eksik olması bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur