NVIDIA CEO ’su Jensen Huang, Çin ’in Suzhou kentindeki GTC 2019 etkinliği sırasında bazı açıklamalarda bulundu. Huang, 2020 yılında 7 nm ekran kartlarının geleceğini doğrularken, üretim süreci boyunca destek verecek firma için de bazı açıklamalar yaptı. Yeni ekran kartlarında Samsung desteği giderek azalacak ve bu destek yerini TSMC ’ye bırakacak.

CEO ayrıca, geçmişte TSMC ve NVIDA arasında 16 nm (Pascal) ve 12 nm (Turing) mimarilerinin gelişme aşamalarında kurulan ortaklıktan memnun kaldıklarını da belirtti. NVIDIA ’nın 12 nm üzerine inşa edilen Turing mimarili kartları, rakibi AMD ’nin 7 nm üzerine inşa edilen Radeon kartlarına kıyasla elektriği daha verimli kullanıyor. Bu nedenle NVIDIA ve TSMC arasında kurulan ortaklık, önümüzdeki yıllarda gelişerek devam edeceğe benziyor.

Konuyla ilgili NVIDIA CFO ’su Colette Kress, “Herkesin 7 nm üretim süreciyle kullanıcıları şaşırtmak istediğini biliyoruz ancak bunun için doğru zamanı bekliyoruz.” açıklamasında bulundu. NVIDIA ’nin yeni Ampere kod adlı kartlarının, 7 nm üretim teknolojisi ile birlikte çok fazla güç artışı yaşayacağı belirtildi.

2020 yılı, oyuncular için heyecan verici geçeceğe benziyor. Intel ’in, 2020 yılında ekran kartı üreteceğini sizlerle paylaşmıştık. Ekran kartı pazarında Intel, AMD ve NVIDIA ’nın rekabet edecek olması, tüketicileri heyecanlandırmış durumda.

Siz 2020 yılında çıkacak ekran kartları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur