Bulut üzerinden oyun oynama sistemi, temel olarak güçlü bir donanıma ihtiyaç duymadan istenilen oyunun oynanmasına imkan veriyor. Kullanıcının seçtiği oyun, sunucuda bulunan bilgisayarlar üzerinden çalıştırılıyor. NVIDIA GeForce Now’un şimdilik en büyük rakibi ise Google Stadia. Ancak iki platform arasındaki sistem biraz farklı işliyor.

GeForce Now, aylık bir ücret talep ediyor ve içerisindeki bütün oyunları ücretsiz bir şekilde kullanıcılarına sunuyor. Google Stadia ise aylık belli bir ücret talep ederken, oyunlar için de ek bir satın alma ücreti istiyor. Geliştirilen sistemler henüz çok yeni oldukları için, bu üyelik sistemlerinin gelecekte değişme ihtimali mevcut.

NVIDIA GeForce Now kullanıcı sayısı ise 1 milyona ulaşmış durumda. Bu kullanıcıların çoğunluğu ise ücretsiz sürümü içeriyor. GeForce Now şu anda yaklaşık 1.500 oyuna sahipken, Google Stadia birkaç düzine oyun ile birlikte devam ediyor. Bu tarz sistemler için kilit nokta ise, o platformlara özel oyunların geliştirilmesi. Birçok oyun editörü, ancak bu sayede platformların istedikleri kullanıcı sayılarına ulaşabileceğini söylüyor.

Konsollar arasındaki rekabeti de karşılaştırırsak, platformlara özel oyunlar gerçekten kilit nokta olabilir.

Bethesda‘nın birçok oyununu GeForce Now sisteminden çektiğini sizlerle paylaşmıştık. Bunun ardında yatan neden ise büyük ihtimalle gelir düşüklüğü. Fallout 76 sonrası büyük hayal kırıklığı yaşayan şirket, daha kazançlı çözümler arıyor. Google Stadia’da bunlardan bir tanesi.