Özellikle uygun fiyata yüksek performanslı cihazlar sunmaya hedefleyen OnePlus, yeni nesil telefonlarını tanıtmaya hazırlanıyor. 8 Pro modeli merakla beklenirken, canlı görüntüleri de sızdırılmış oldu. Cihaz, kutusundan yeni çıkarılmış ve dışındaki jelatin sökülmemiş bir şekilde görüntülendi. Ayrıca, önceki serilerde olduğu gibi yukarıdan aşağıya koyulaşan bir renk tasarımı tercih edilmiş.

Serinin amiral gemisi OnePlus 8 Pro’nun beklenen özellikleri ise oldukça iddialı. 6.5 inç AMOLED panel ile gelmesi beklenen cihazın ekran çözünürlüğü ise QHD+ olarak belirtiliyor. 120 Hz tazeleme hızı sunan cihaz, aynı zamanda 60 ve 90 Hz seçeneklerini de barındırıyor. Qualcomm Snapdragon 865 platformundan güç alacak cihazın 8 GB RAM ve 12 GB RAM olmak üzere iki farklı sürümünün olması bekleniyor. Depolama kısmında ise 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç seçenek kullanıcıları bekliyor olacak.

Batarya kısmında ise 50W kablolu hızlı şarj destekleyen 4,500 mAh pil kullanılması bekleniyor. Arka tarafta ise dört kamera bizleri karşılıyor. Burada; 60 MP ana kamera, 16 MP geniş açılı kamera, 13 MP telefoto ve 3D ToF sensörü kullanıcılara sunulacak. Ön tarafta ise 32 MP öz çekim kamerası bulunuyor.

8 Pro modelinin yaklaşık 800 dolar civarında bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.