Haziran ayında ekran altı kamera teknolojisini ilk olarak sosyal medya hesaplarında paylaşmaya başlayan şirket Oppo, bugün INNO Day 2019 etkinliğinde canlı canlı yeni teknolojisini kullanıcılarla buluşturdu. Oppo ’nun AR gözlüğünü ve diğer teknolojilerini tanıttığı bu etkinlikte ekran altı kamera teknolojisi de oldukça dikkat çekti.

Prototip bir cihaz üzerinde kullanılmış ekran altı kamera teknolojisinde kamera oldukça iyi gizlenmiş. Cihazın kamerasını açana kadar ekran altındaki kamerayı sadece bazı ışık yansımalarından görebiliyor ve piksellerden dolayı farkedebiliyorsunuz. Fakat bu piksel farklılıkları kullanıcıları rahatsız edecek boyutta değil. Yani ekrandaki kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen bir durum bulunmuyor.

Oppo, bu teknolojide ekran ışığının kameranın çekimini engellememesi için yeniden tasarlanmış bir piksel yapısıyla çalışan özel şeffaf bir malzeme kullanmış. Sensörün önünde, daha geniş bir diyafram açıklığına sahip objektif ile diğer ön kameralardan daha büyük gibi gözüküyor.

Here is it in action. Thanks to @sisasaid for modeling the feature! pic.twitter.com/Wv2tU9yqlf

— David ImeI (@DurvidImel) December 10, 2019

Ekran üzerinde kameranın bulunduğu bölge de dokunmatik yüzey içerisinde sorunsuz çalışıyor. Ayrıca paylaşılan videolara göre, cihaz kamerasında bulanıklık, karartı gibi şeyler de bulunmuyor. Bu da ekran altı kamera teknolojisinde en çok düşündüren sorunlardan biriydi. Teknolojinin detayları henüz paylaşılmasa da, Oppo‘nun kısa süre içerisinde amiral gemisi cihazlarından birinde bu teknolojiyi kullanması bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur