Son zamanlarda MediaTek, belirli özelliklere ve pazarlara odaklanarak, mobil işlemci tarafındaki çalışmalarını hızlı bir şekilde artırdı. Oyun canavarı Helio G90 Temmuz ayında tanıtıldıktan sonra, şirket dikkatini orta seviye 5G işlemcilere çevirdi.

Daha önce yayınlanan bir rapora göre, Helio M70 modemine dayanan ilk orta segment 5G işlemcisinin gelecek yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre ise, MediaTek ’in yeni orta segment 5G işlemcisi resmi olarak 26 Kasım‘da tanıtılacak.

Resmi açıklamaların ardından yeni işlemcinin fotoğrafları da sızdırıldı. Fakat işlemcinin özelliklerine dair henüz hiçbir detay bulunmuyor. Bazı sızıntılara göre, 7 nm üretim teknolojisi ile karşımıza çıkacak yeni çip, Cortex-A77 CPU ve Mali-G77 CPU çekirdeği, 6 GHz alt frekans desteği, üçüncü nesil AI işlem motoru ve 80 Megapiksel ve 4K 60 FPS video kayıt desteğini içeriyor.

Ancak özellikler noktasında ilginç bir detay var. Şirket, neredeyse amiral gemisi işlemcisi özelliklerine sahip bu işlemciyi orta segment için kullanıcılara sunacak. İddialara göre, bunun sebebi ise şirketin üretim sürecinde maliyeti düşürecek yeni bir sistem kurması oldu.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur