Almanya'nın Hamburg şehrinde, Avrupa'nın en büyük hacker topluluğu, the Chaos Computer Club 31. Yıllık Kongresini, dört günlük bir hack festivali olarak gerçekleştirildi. İlginç bir isme sahip olmanın yanı sıra, yapabildikleri tüm çılgınca şeyleri (ve bazen korkutucu şeyleri) detaylı bir şekilde açıklamak gibi bir özellikleri de var ve bu listeye yeni bir şey daha eklenmiş durumda.

Güvenlik araştırmacısı ve biyometrik uzmanı Jan Krissler, Starbug olarak da tanınmakta, İşte o isim, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in parmak izini, sadece "standart fotoğraf kamerası" ve kamuya açık bir yazılım olan VeriFinger'ı kullanarak nasıl kopyaladığını bir saatlik Almanca bir sunum ile açıkladı.

Bir basın toplantısında Ursula von der Leyen'in başparmağının yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafını ve farklı açılardan çekilmiş başka fotoğrafları elde ettikten sonra Krissler, VeriFinger aracılığı ile geçerli bir parmak izi oluşturmayı başardı. Grubun söylediğine göre bu tekrar yaratma işlemi, parmak izi temelli güvenlik sistemlerini aşabilecek seviyede.

Tabii ki VentureBeat'in de belirttiği üzere, bu durum biyometrik temelli güvenlik sistemlerini işlevsiz kılmamakta ve sadece parmak izine güvenen sistemlerin kolaylıkla aşılabilecek büyük bir boşluğa sahip olduğunu göstermekte. Başka bir deyiş ile Touch ID ve benzeri güvenlik sistemlerinin, güvenliğiniz için gerekli olanları tek başına sunamadığı açık.

Ayrıca Krissler'in dünya liderleri için bir önerisi de bulunmakta: Eldiven giyin...