Kısa bir süre önce Poopdie adında bir oyunu piyasaya süren İsveçli YouTuber, Apple ’ın eleştirilerine maruz kalmıştı. Bu eleştiriler sonucunda oyunu Apple Store ’dan kaldırılan PewDiePie için işler iyiye gitmiyor.

Yaklaşık 3 yıldır ırkçılık ve Yahudi karşıtlığı suçlamaları ile karşı karşıya kalan PewDiePie, YouTube macerasının akıbetini açıkladı. Gerçek adı Felix Kjellberg olan başarılı YouTuber, çok yorulduğunu ve bir ara vereceğini ifade etti.

Bir dönem boyunca “En çok aboneye sahip olan YouTube kanalı” unvanını taşıyan PewDiePie, şu an yaklaşık 120 milyon aboneye sahip olan T-Series tarafından geçilmiş durumda. Önümüzdeki günlerde bu farkın açılacağı netleşti.

2017 yılında gerçekleştirdiği bir canlı yayında bir oyuncuya karşı ırkçı söylemlerde bulunan Felix Kjellberg, aynı yıl Disney tarafından da suçlandı. Disney, Kjellberg ’in bazı videolarında Yahudi karşıtı mesajlar tespit etti.

Ayrıca çocuklara kötü örnek olduğu da iddia edilen YouTuber ’ın ara verme fikrine ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde: “Gelecek yıl YouTube ’da video paylaşmaya ara vereceğim. Bunu önceden belirtmek istedim çünkü kararımı verdim.”

“Yoruldum. Kendimi çok yorgun hissediyorum. Anlayabilir misiniz bilmiyorum. Şunu bilin diye söylüyorum ki gelecek yılın ilk günlerinde kısa bir süreliğine YouTube ’dan uzaklaşacağım. Bu durumu daha sonra izah edeceğim. Size önceden haber vermek istedim.”

İlgili suçlamaların sonu nereye varacak henüz belli değil. Görünen o ki Kjellberg ’in yaşadıkları kendisini oldukça etkilemiş. 102 milyon kişinin takip ettiği PewDiePie hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur