Özellikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanan cihaz, JerryRigEverything adlı Youtube kanalının yaptığı testten geçemedi. Pixel 4 bükülme testi bittiğinde büyük oranda hasar görerek hayal kırıklığı yaşattı.

Videoda görüldüğü üzere cihaz bir dizi testten geçiriliyor. Cihaz ekran çizilme testini 7. seviyeye kadar başarı ile geçiyor. Ancak alüminyum çerçeve için ne yazık ki aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Cihazın çerçevesi sivri bir cisim ile direkt soyulabiliyor.

Sıra bükülme testine geldiğinde ise anten kısmında çatlaklar oluşmaya başlıyor. Testler her ne kadar normal hayatta oluşabilecek senaryolara sahip olmasa da kullanıcıların aklında soru işareti kalmasına sebep olacaktır. Bu da cihazı arka cebinizde unutup oturduğunuzda anten kısmında çatlak oluşabileceği anlamına geliyor.

Pixel 4 bükülme testi sonucunda metal çerçeve konusunda da sınıfta kalıyor. 1000 dolar fiyat etiketi bulunan bir cihazın bu tarz testlerden geçemiyor oluşu kullanıcıların tercihlerinde etkin rol oynayacaktır. Özellikleri ile müşterilerine kolay kullanım ve yüksek performans sunan şirket dayanıklılık konusunda ne yazık ki bekleneni vermedi.

Firmalar günümüz cihazlarını üretebilmek için bazı özelliklerden vazgeçmek zorunda kalıyor. Bunlardan biri de ne yazık ki dayanıklılık. Çerçevesiz tasarım ve kullanım kolaylığı sağlamak için dayanıklılığı ikinci plana atan firmalar kullanıcıların tepki çekmesine sebep oluyor.

 

 

 

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur