Amerika Birleşik Devletleri ’nin Missouri isimli eyaletinde yaşanan bir olay, Sony ve FBI yöneticilerini ayağa kaldırdı. Eyaletin batı bölgesinde yaşayan ve “Speedola20” takma adı ile bilinen oyuncu, geçen aydan beri takip ediliyor.

PlayStation 4 cihazı üzerinden PlayStation Network sistemini kullanan Curtis Alexander ’ın kokain ticareti yaptığı iddia ediliyordu. Bunun üzerine harekete geçen Federal Soruşturma Bürosu yetkilileri, Sony ’den yardım istedi.

Yapılan arama takibinden olumlu bir sonuç almak adına ajan kullanan FBI, Alexander ile PlayStation Network üzerinden iletişime geçti. Yaklaşık 100 gram kokain satın almak istediğini söyleyen bir FBI ajanı, başarılı oldu.

Hem sesli iletişimi hem de yazılı iletişimi kullanan uzman kişi, Alexander ’ı ikna etmeyi başardı. Alışverişin bir oyun aracılığı ile sonlandırılmasını isteyen bu kişinin hangi oyunu oynadığı belli değil.

Buna ek olarak Sony ’nin FBI ’a yardım edip etmediği bilinmiyor. 1 kilogram kokaini 34.000 dolardan sattığı öne sürülen oyuncunun yaklaşık 100 gram kokain için de 4.400 dolar istediği söyleniyor.

Soruşturma henüz tamamlanmış değil. Bu noktada Curtis Alexander ’ın işi oldukça zor. Birçok bilginin gizli tutulması da bu olayın daha çok ilgi toplamasına neden oluyor. Sizin düşünceleriniz neler?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur