Bloomberg tarafından hazırlanan rapora göre Sony, PlayStation 5 fiyatı için şu sıralar yoğun bir çalışma içinde. Rapora göre, PS5’in üretim maliyeti yaklaşık 450 dolar civarında. Bu da konsolun perakende satış fiyatının daha yüksek olacağına işaret ediyor. PlayStation 5’te tahmin edeceğiniz gibi eskiye göre çok daha yüksek maliyetli teknolojiler kullanılıyor. Bu da fiyata doğrudan etki ediyor.

Sony’nin PlayStation 5 fiyatı için çalışmalarında Microsoft’un hamlesini beklediği de söyleniyor. Microsoft yeni Xbox modelini 6 Nisan 2020 günü karşımıza çıkaracak. Bu tanıtımın ardından konsolun fiyatı belli olacak. Sony de rakibinin fiyat açıklamasından sonra rekabetçi bir fiyat seçimi yapabilir.

Xbox Series X tanıtım tarihi sızdırıldı! İşte etkinlik afişi

Oyun dünyasının merakla beklediği konsollar hakkında Microsof ve Sony cephesinde sessizlik devam ediyor. Ancak, Xbox Series X tanıtım tarihi sızdırıldı. İşte sosyal medyada paylaşılan etkinlik afişi!

Burada fiyat demişken geçmişe de bakmak gerekiyor. Sony, 2013 yılında PlayStation 4’ü 399 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunmuştu. IHS Markit isimli araştırma şirketinin tahminlerine göre bu konsolun üretim maliyeti 381 dolar civarındaydı. Buradan hareketle 450 dolarlık maliyete sahip PlayStation 5 ile ilgili tahminler de konsolun 470 dolarlık etikete sahip olabileceği yönünde.

Sony’nin en pahalı konsolu 499 dolarlık PlayStation 4 Pro. Modelin fiyatı 400 dolar civarında. Buna baktığımızda da 470 dolarlık tahminin tüketicileri pek de mutlu etmeyeceğini söyleyebiliriz.

Yayınlanan raporda aynı zamanda Sony’nin PlayStation 5’ten sonra piyasaya süreceği yeni bir üründen de bahsediliyor. Bu rapora göre şirket, PlayStation 5’in hemen ardından PlayStation VR sanal gerçeklik gözlüğünü karşımıza çıkarabilir.