PlayStation ’un Japonya bölgesinde vermiş olduğu reklamda bolca çizgi grafiklerin kullanıldığı görülüyor. FIFA 20, Call of Duty: Modern Warfare ve Final Fantasy VII Remake gibi 16 popüler oyunun dahil olduğu reklamda kullanılan çizgi grafiklerin ise bir çizgi filmden alıntı olduğu vurgulandı.

It appears that @PlayStation_jp made a promo that swiped some of @porigoshi's animation from Steven Universe The Movie. This looks to be more of a direct trace than an homage:

(Steven Universe: The Movie first, @PlayStation Promo second) pic.twitter.com/k8Ru2IjION

— ianjq (@ianjq) December 4, 2019

Paylaşılan tweet, bunun doğru olduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra kullanılan müziğin de aynı şekilde daha önceden hazırlanmış bir projeden alındığı belirtiliyor. O konuda da PlayStation ’un haksız olduğu gözler önüne seriliyor.

My part of the great stolen playstation video pic.twitter.com/weV9jR1Oh9

— bbwb anim (@brdbrwthbeer) December 4, 2019

Animatörler de bu konuda çok fazla yorum yaptı. Yapılan yorumların her biri PlayStation ’u çalıntı reklam ile suçluyor. Ancak olayların gelişmesinin ardından henüz PlayStation cephesinden bir açıklama gelmiş değil. Yakın zamanda şirket tarafından açıklama yapılması beklentiler arasında yer alıyor.

Her iki tweeti de sizlerle paylaştık. Peki sizce de, PlayStation ’un reklamı daha önceki çalışmalardan yola çıkarak mı yapılmış? Yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur