Bu servis sayesinde oyuncular, belirtilen oyunlar arasında bağlantı sağlayabilecekler. Ortak bir depolama alanına sahip olacak oyuncular, herhangi bir oyundan kazandığı pokemonları başka bir oyunda kullanabilecek.

Mobil cihaz üzerinden Pokemon ticareti yapılabilecek. Ticaret sisteminin 4 seçeneği bulunmaktadır. Wonder Box seçeneği ile oyuncular pokemonlarını kutu içerisine koyarak dünyanın herhangi bir noktasındaki kişi ile ticaret yapabilirler.

GTS seçeneği ile istediğiniz kriterleri belirleyerek Pokemon takası yapabilirsiniz. Sistemde kriterlerinizle uyumlu oyuncular ile eşleşerek takas işlemi yapabilirsiniz.

Başka bir seçenekte Room Trade seçeneğidir. Bu seçenekte kullanıcılar bir oda oluşturur ve bu odada pokemon ticareti yapabilirler. Her odanın maksimum kapasitesi 20 kişidir.

Ticaret sisteminin son seçeneği Friend Trade’dir. Servis arkadaşlarınız eklemeyi ve onlarla pokemon ticareti yapmanızı sağlar.

Nintendo Switch ile mobil platform arasında özellik farkları vardır. Pokemon Sword, Pokemon Shield, Pokemon: Let’s Go, Pikachu ve Pokemon: Let’s Go, Eevee oyunlarındaki pokemonlar servise sadece Nintendo Switch ile aktarılabilirler.

Pokemon Ticareti, Gizemli Hediyeler, savaş verilerini kontrol etme ve haberleri kontrol etme özellikleri sadece mobil üzerinden yapılabilir.

Servisi ücretsiz olarak iOS ve Android telefonlarınıza indirebilirsiniz. Üyelik için iki seçenek bulunmaktadır. Ücretsiz seçenekte bazı özellikler sınırlandırılır. Premium üyelik satın almak istiyorsanız, aylık 2.99 dolar, 3 aylık 4.99 dolar veya yıllık 15.99 dolar ödemelisiniz.

Servis için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.