Elektrikli araç piyasası büyük şirketlerin de katılımı ile hızlı bir şekilde gelişiyor. Gerek Tesla ’nın hamleleri gerekse diğer şirketlerin alternatif çözümleri kullanıcıların tercihlerini elektrikli araçtan yana yapması için büyük avantajlar içeriyor.

Lüks araç üreticisi olan Porsche, yeni bir atılım ile elektrikli otomobil sektörüne giriş yapmıştı. Taycan adını verdiği elektrikli otomobilinde çift şanzımanlı sistem ile karşımıza çıkan şirket, ısınma sorunu olmadan yüksek süratlere çıkabilmeyi vaat ediyor.

Büyük ölçüde vaatlerini yerine getiren firma şimdi de yeni bir altyapı üzerinde çalışıyor. 4 elektrik motorlu yeni aktarma organı sayesinde kullanıcılara daha konforlu ve güvenli sürüş deneyimi yaşatmayı hedefleyen Porsche, elektrikli araçlarında spor araba çevikliği sağlayacak.

Her bir tekerlek için ayrı motor bulunan yeni altyapı sayesinde kaygan yollarda ve yüksek virajlarda aracın güç dağıtımını en iyi şekilde ayarlanabiliyor. Tasarladığı sistemi 2 kış boyunca test ettiğini açıklayan şirket yeni teknolojinin ekstra sensöre ihtiyaç duymadığının altını çizdi.

Şirketin yeni sistemini ilk olarak hangi aracında kullanacağı merak konusu. Geçtiğimiz haftalarda Macan EV modeli üzerine çalıştığını doğrulayan şirket 4 elektrik motoru bulunan yeni altyapısını yeni tasarıma sahip bir araçta da kullanabilir.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur