Öncelikle sürdürülebilirlik konusu ile başlamak gerekirse, firmanın öne çıkardığı nokta geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı. Açıklanan resmi bilgilere göre, aracın iç tasarımında ve koltuklarında, yüzde 80 daha az plastik kullanılıyor.

Sadece çevreci bir tutum ile kalmayan bu yaklaşım, otomobilin bahsi geçen bölümlerinin yüzde 50 daha hafif olmasını sağlıyor. Bunu sağlamak için keten temelli malzemeler tercih edilmiş. Plastiklerin ise geri dönüştürülmüş PET malzemenin 3D teknolojisi ile imal edildiğine vurgu yapılıyor.

Sadece panellerdeki ve koltuk arkalarındaki malzemelerin değil, araç halılarının ve koltuk desteklerinin de yine geri dönüştürülmüş malzemelerle bir araya getirildiği ifade ediliyor. Öyle ki araç halıları, geri dönüştürülmüş balık ağlarından meydana getirilmiş.

Android Auto entegrasyonuna vurgu yapılıyor

Çevreci yapısı ile birlikte en çok Google’ın Android Auto entegrasyonuna vurgu yapıldığını da söylemek gerekiyor. Yapılan açıklamalara göre Polestar, bütünüyle güncel Android Auto işletim sisteminin çok daha geliştirilmiş halini kullanan ilk üretici olmayı hedefliyor. Bunun temel sebepleri arasında ise otomobili yönetmek için Android’den faydalanmanın yanı sıra, kullanıcılara farklı kullanım alanları sunmak olduğu dile getiriliyor.

Tüm merak edilenler: Yerli otomobil özellikleri

Yerli otomobil yıllar süren bekleyişin sonunda tanıtıldı. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Gebze'deki etkinlikte tanıtıldı! İşte yerli otomobil özellikleri ve yerli otomobil fiyatı!

Bu noktada Google Assistant’ın önemli bir rolü olacağı tahmin edilebilir. Öte yandan açıklanan bilgilere göre üçüncü parti uygulamalarla da hem otomobilin hem de eğlence sisteminin sınırları genişletilmiş olacak.

Bu noktada Polestar Precept, orta panelde 15 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Sürücü tarafında ise 12.5-inç büyüklüğünde bir ekrana daha yer verilmiş. Bu bölümde göz takibi özelliği ve yakınlık sensörü kullanılmış. Böylelikle sürücü ekrana baktığında aydınlatma değişebilecek ve bakılan noktadaki detaylar belirgin olabilecek.

Güvenlik önlemi olarak ise sürücünün yoldan daha fazla ekrana baktığı tespit edilirse, daha önceden tanımlanan uyarı sistemlerinin devreye gireceği belirtiliyor. Nitekim eğlence sistemlerinin sürüş güvenliğine olumsuz etkileri minimalize edilmeye çalışılmış.

Her ne kadar şu an için teknik detayları resmi olarak açıklanmış olmasa da firmanın temel odak noktası da sedan yapıdaki bu aracın modern tasarımı ve çevreci yönü oluyor. Kullanıcıların tercih yapma noktasında bu kriterlerin önemli olacağı belirtiliyor.