Yayınladığı güvenli veriler ile karşımıza çıkan Sensor Tower, 2020 yılının ocak ayı için en çok gelir getiren mobil oyunları listeledi. Uzun bir süredir listenin lider koltuğunda kendisine yer bulan PUBG Mobile yeni bir başarıya da imza atmış oldu. Gelirlerin büyük bir çoğunluğunu Çin’de yakalayan mobil oyun devi, ABD’de ve Türkiye’de sırasıyla en çok gelir topladığı ülkeler oldu.

Toplamda 176,3 milyon dolar ile yükselişte olan PUBG Mobile, ilerleyen aylarda yükselişine devam edecek gibi duruyor. Gelirleri yüzde 52,8 ile Çin’de toplayan oyunun, ABD‘ye gelindiğinde bu rakamları yüzde 13,7’ye düştüğü görülüyor. Üçüncü sırada ise Türkiye yüzde 5,5 ile karşımıza çıkıyor. İlk üçte yer alan Türkiye için bu rakamlar çok da şaşırtıcı sayılmaz zira, mobil oyun Türkiye’deki en popüler oyunlar arasında yer alıyor.

Mobil oyun pazarını domine eden Tencent, ocak ayının en çok gelir elde eden ikinci oyununa da ev sahipliği yapıyor. Listenin ikinci sırasında yer alan Honor of Kings, ocak ayında yüzde 25’lik bir artış ile 151 milyon dolar gelir elde etti. Listede yer alan diğer mobil oyunlara bakıldığında ise Çin’in hakimiyeti ciddi bir şekilde hissediliyor.

Listede yer alan ilginç isimler arasında ise Candy Crush Saga’nın yer aldığını görüyoruz. İlginç diyoruz çünkü yaklaşık 8 yıl önce piyasaya sunulan oyun hala en çok oynan ve gelir getiren mobil oyunlar arasında yer alıyor.