Çıktığı günden bu yana oldukça ses getiren PUBG Mobile, en yeni istatistiklerde de liderliği tazelenmişti. Bu rakipsizlik karşısında 2017 yılında kullanıcısıyla buluşan Garena Free Fire, her geçen yıl yükselen ivmesiyle PUBG Mobile rakibi olarak gösteriliyor.

Ücretsiz olarak oynanabilen Battle Royale oyunu, son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Hatta App Annie’nin geçen yılın istatistiklerini yayımladığı verilere göre Free Fire, iOS ve Android cihazlarda dünya çapında en çok indirilen oyundu. Bu yılın şubat ayı verilerine bakıldığında oyunun yalnızca Google Play Store’da 500 milyon indirmeyi geçtiğini görüyoruz.

Oyunun popülerliğinin bu kadar yükseldiğini ise YouTube üzerinden yayımlanan Free Fire içereklerinden çıkartabiliyoruz. İngilizce olarak çok az sayıda video paylaşıldığı görülen oyun için en yoğun paylaşım yapılan ülkelerin Brezilya, Tayland, Vietnam ve Hindistan olduğu görülüyor. Bu da bize aslında aşağı yukarı bir tahmin yapma olanağı tanıyor.

Brezilya’da birçok kişinin bilgisayarının olmadığı aktarılan verilerde insanların mobil oyunları çok daha fazla oynadığı ve ücretsiz olarak sunulan bir oyunun da bu kadar popüler hale gelmesinin tesadüf olmadığını ortaya çıkıyor.

Oyunun içinde yer alan dinamikler ve düşük sistem gereksinimi oyuncuların bu oyunu söz konusu ülkelerde daha çok oynamasına neden oluyor. Diğer ülkeler ve bölgeler için neler olur bilemiyoruz ancak oyunun yükselen ivmesi popüler oyunların tahtını sarsacak gibi duruyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur