Fiat’ın, segmentinde büyük satış başarısı yakalayan modeli Grande Punto, yeni yüzünü isim değiştirerek karşıladı. “Punto Evo” adını alan model için 220 milyon avro yatırım yapan Fiat, aracın uluslararası basın tanıtımını La Spezia’da, İtalyan Donanması’na ait Cavour uçak gemisinde yaptı


Ekim ayı sonunda Batı Avrupa pazarlarında satışa sunulacak olan Punto Evo, ocak ayından itibaren İtalya ve Türkiye’de de satılacak. Biri yeni nesil MultiAir teknolojisine sahip benzinli güç ünitesi olmak üzere toplam üç motor seçeneğiyle pazara sunulacak Punto Evo ile, Grande Punto’nun Türkiye’de yaklaşık üç yılda 28 bin adeti aşan satış grafiğinin aşılması amaçlanıyor.


Fiat’ın yeni nesil benzinli motor teknolojisini temsil eden MultiAir motor ailesinden 1.4 litre hacimli 105 HP’lik motorun bulunduğu model, Punto Evo’nun en dikkat çekici versiyonu. Patenti alınan MultiAir teknolojisi, öncelikle Punto Evo’da kullanıldıktan sonra diğer Fiat araçlarda da değerlendirilecek. 1.4 lt 77 HP’lik benzinli ve 1.3 lt 75 HP’lik Multijet turbo dizel motorlar da, yeni Punto Evo’nun sunduğu diğer seçenekler.

Trafiğe ‘start-stop’ çözümü
Punto Evo, Fiat’ın Blue&Me sisteminin en yeni versiyonuyla da donatılmış. Renkli dokunmatik ekran üzerinde telefon, navigasyon ve bilgi işlevlerinin yürütülmesini sağlayan yeni teknoloji, sürüş stiliyle ilgili anlık bilgi veren “ecoDrive Info” (Ekolojik Sürücü Bilgisi) sistemini de içeriyor.

Araç, dur-kalk şeklinde ilerleyen trafikte motoru kapatan ve yeniden çalıştıran Start&Stop (Çalıştır&Durdur) sistemine de sahip. Bu donanım, yakıt tüketimini azaltmak için motoru geçici bir süre kapatıp, yeniden çalıştırıyor. Yoğun trafikte, kontrol stratejisi izin verirse sistem otomatik olarak motoru durdurarak şehir sürüşünde yüzde 15’e varan oranlarda yakıt tüketimi ve karbon salımını azaltıyor.