Bugün Maui ’de düzenlenen Snapdragon Teknoloji Zirvesi ’nin ilk gününde yapılan açılışta Qualcomm, en yeni ultrasonik parmak izi sensörü 3D Sonic Max ’i duyurdu. Önceki parmak izi sensörüne göre 17 kat daha büyük olan yeni sensör etkinlikte oldukça dikkat çekti.

Parmak izi sensörünün büyüklüğü de kullanımı doğru orantılı bir şekilde kolaylaştıracak gibi duruyor. Artık ekran üzerinde parmak izi tarayıcısını aramamıza gerek kalmayacak. Bununla birlikte yeni sensör sayesinde aynı anda iki parmak izinizi tanıtabilirsiniz.

Şirket iki ayrı parmak izini aynı anda neden taratmak isteyeceğimiz konusunda net bilgi vermese de, bu sensörün sadece akıllı telefonlar için değil başka cihazlar için de kullanılabileceği konusunu akıllara getirdi.

Ayrıca yeni parmak izi sensörü eldeki kiri veya nemi de algılamadan rahatlıkla parmaklarınızı tarayabilecek. Sunulur sunulmaz iPhone ile ilgili söylentilerin de çıktığı yeni sensörün hızı ve diğer detaylarının yarın Snapdragon 865 ile açıklanması bekleniyor. Bununla birlikte Qualcomm ’un diğer teknolojilerini de sizlerle paylaşıyor olacağız.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur