Son zamanların en çok dikkat çeken telefon üreticilerinden olan realme, resmi forumu aracılığıyla yeni arayüzünü tanıttı. Yeni arayüz için Android 10 ve ColorOS 7‘yi taban alan realme, tasarımda olduğu kadar performansta da yenilikleri getirecek. Telefonu işlevsel hale getiren arayüz, sistem tarafında çalışmalarıyla da telefonun performansını artıracak. Arayüzün yeniliklerine bakıldığında ana ekranın yeniden düzenlenmesi, kişiselleştirilebilir ikonlar ve yeniden tasarlanmış bildirim merkezi dikkat çekiyor.

Yeni arayüz canlı renkler, yüksek parlaklık gibi özellikleri barındırıyor. Kullanıcılar ana ekranda bulunan ikonların da şeklini değiştirebiliyor. İkonlar için özel çalışma yapılan arayüzde, ikonların arka planı ve kendisi de değiştirilebiliyor.

Duvar kağıdı için de 11 yeni hareketli görsel arayüze eklendi. Herhangi bir renk düzenine uyum sağlayan bu hareketli duvar kağıtları için “doğadan ilham alındı” açıklaması yapıldı.

Kullanıcıların kısayollar eklemesi için de ekranın yanında bir alan oluşturuldu. Kullanıcılar bu alanı istediği gibi kullanıp, kısayolları ekleyip silebilecek.

Realme UI performans artışı sağlayacak

Yeni arayüz ikili kulaklık sistemini de destekleyecek. Kullanıcılar telefonda hem Bluetooth kulaklık hem de kablolu kulaklığı eş zamanlı olarak kullanabilecek. Bu iki sistem iki farklı şekilde çalışacak. İlkinde hem Bluetooth hem de kablolu kulaklıkta aynı medya dinlenecek. Diğer ihtimalde ise Bluetooth arama yaparken kablolu kulaklıkta medya dinlenebilecek.

Karanlık mod, sürekli açık ekran ve özel bilgilerin gizliliği için yeni özelliklere sahip olan arayüz, akıllı korumayla birlikte kullanıcının arama geçmişini, mesajlarını, rehberini ve özel uygulamalarını gizleyecek.

Odaklanma modunu da getiren realme, kullanıcılara gelen bildirimleri kapatarak odaklanmaya yardımcı olacak. Gelen bildirimler bildirim merkezinde toplanacak. 3 parmakla ekran görüntüsü alma imkanı sunan arayüzün animasyonlarda hızlı olması bekleniyor.

Realme UI Android 10 tabanlı olarak 2020 yılının 3. çeyreğinde realme telefonlarla birlikte kullanıcılarla ulaşması bekleniyor.

İşte realme tarafından paylaşılan video.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur