Rus hackerlar yaptıkları eylemlerle bir süredir dünya gündeminde yer alıyor. ABD geçtiğimiz günlerde Rus hacker grubu için ödül vereceğini açıklamıştı. Şimdi de bir Reddit kullanıcısı İngiltere hükümetine ait olan bazı belgeleri yayınladı.

Reddit yetkilileri bu konu hakkında bir yazı yayınladı. Yayınlanan yazıda sızıntının sistematik bir şekilde yapıldığını belirten yetkililer içeriğin daha fazla görüntülenebilmesi için oy verme sisteminin manipüle edildiğini söyledi.

Sızıntıyı yapan hesabı ve bağlı olan diğer hesapları da incelediklerini açıklayan yetkililer sızıntının Rusya kaynaklı olduğunu belirtti. Sızdırılan belgeler arasında İngiltere Uluslararası Ticaret Departmanı içerikleri de yer alıyor.

İngiltere Uluslararası Ticaret Departmanı ile ABD arasında gerçekleştirilmesi planlanan ticaret anlaşmalarının sızdırıldığı da edinilen bilgiler arasında. Cuma günü sızıntı için açılmış olan Subreddit ’in kaldırıldığını ve hesapların kapatıldığı açıklandı.

Yetkililer bu olayın Mayıs ayında Facebook ’ta benzer paylaşımlar yapan grup tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini belirtti. İngiltere hükümet belgeleri sızıntısının Secondary Infektion adı verilen grup tarafından gerçekeştiği söylentiler arasında yer alıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur