Firma ön kamera yerleşimi konusunda bugüne kadar pek tercih edilmeyen bir yol denedi. Ancak tüketicilerin bu durumu beğenmeme ihtimaline karşı marka, kullanıcılara kamera deliklerini yazılım ile maskeleme imkanı sunacak. Dolayısıyla kullanıcıların farklı fikirlere sahip olmasının önüne geçilecek.

Bu durumda kafaları kurcalayan şey ise cihazda kullanılan ekran teknolojisi oldu. LCD ekran ile kullanıcı karşısına çıkacak telefon, maskeleme işlemini OLED ekranlarda olduğu kadar başarılı bir şekilde gerçekleştiremeyebilir.

Sonuç olarak, ekranda iki ayrı delik ile gelecek olan telefonun bu delikleri, kullanıcılar isterse, bir bütün gibi görünebilecek.

Redmi K30 özellikleri ve fiyatı

Geçtiğimiz günlerde cihazın özellikleri kesinleşti. Ekran tarafında FHD+ çözünürlükle gelecek telefon 20:9 en boy oranına sahip olacak. Ekranı ise Corning Gorilla Glass 5 koruyacak. Öte yandan ekran yenileme hızı 120 Hz olarak açıklandı.

Telefonun en önemli özelliği ise orta segment olarak tanımlanmasına rağmen 5G teknolojisi ile gelmesi. Bunun yanı sıra cihaz gücünü 7 nm üretim teknolojisiyle üretilen Snapdragon 765G işlemcisinden alacak. İşlemciye Adreno 620 grafik birimi eşlik edecek.

Cihazın kamera özellikleri de dikkat çekiyor. 64 Megapiksellik ana kameraya, 8 Megapiksellik geniş açı ve 2 Megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Ön kamera ise 20 Megapiksellik ana kamera ile 2 Megapiksellik derinlik sensöründen oluşuyor. Ayrıca telefon 4K 30 FPS video çekme yeteneğine de sahip.

Temel olarak bu özelliklere sahip olan Redmi K30 ’un fiyatı ise 6GB RAM + 64GB depolama konfigürasyonu için 228 dolar olarak belirlendi. 6GB RAM + 128GB depolamaya sahip sürüm için ise bu fiyat 242 dolara çıkıyor.

Telefonun Türkiye fiyatı için ise henüz bir bilgi bulunmamakta.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur