Realme gibi markaların artan rekabetiyle karşı karşıya kalan Xiaomi, amiral gemisi katmanı donanımı olan orta sınıf akıllı telefonlar üretmeye başladı. İyi donanımlı orta segment akıllı telefonlardan biri olan Redmi K30 da bir süredir bekleniyordu.

Galaxy S10 Plus ’a benzeyen ön kameralı tasarımı ile de çok konuşulan cihazın birçok detayı netleşmeye başladı. Dün 5G destekli geleceğinin Weibo ’da yayınlanmasının ardından, bugün de MIUI 11 bazı Redmi K30 özelliklerini ortaya çıkardı.

Ekran çözünürlüğü ve büyüklüğü henüz bilinmeyen cihazın 120Hz ekran yenileme hızı ile karşımıza çıkması bekleniyor. Bu ekran yenileme hızı ile de orta segment cihazların çok üstünde bir ekran deneyimi sunacak gibi duruyor.

Kamera tarafında da Sony ’nin yeni 60 Megapiksel IMX686 görüntü sensörlü ana kamera ile kullanıcılara sunulması bekleniyor. Arka taraftaki diğer kameraların özellikleri henüz bilinmese de ana kamerası ile de dikkatleri üstüne toplayacak.

Son olarak MIUI 11 içerisinde “isBroadSideFingerprint” adında yeni bir özellik eklenmişti. Bu özelliğin kod adları da yeni cihazla eşleşiyor gibi duruyor. Eğer eşleşme doğru ise bu cihaz Sony ’nin Xperia serisinde kullanıcılara sunduğu yana monteli parmak izi tarayıcısı ile gelecek.

Bu durum da cihazın hem ekrandan parmak izi maliyetlerini düşürecek hem de arka tarafta bulunan parmak izinin klasik görüntüsünden kurtaracak. Cihazın diğer detayları henüz bilinmese de kısa süre içerisinde tüm özelliklerinin sızdırılması bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur