Uygun fiyatlı modeller olarak karşımıza çıkan her iki telefonda fiyat performans modeli olmayı hak ediyor. Peki aralarında dikkate değer bir fiyat farkı olan modellerden hangisini tercih etmemiz gerek? Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve her iki model arasındaki farklara bakarken bizlere sundukları deneyimleri anlattığımız video ile sizleri baş başa bırakalım.

Redmi Note 8 Pro özellikleri neler?

Xiaomi Redmi Note 8 Pro, 8.8mm kalınlığa ve 200 gram ağırlığa sahip bir akıllı telefon. Ön ve arkada Corning Gorilla Glass 5 cam ile beraber gelen telefon, ekran tarafında bizi 6.53 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüğünde IPS ekran ile karşılıyor.

Ekrandan parmak izi okuyucu bulunmayan telefonun parmak izi okuyucusu arka tarafta kameraların altında konumlanıyor. Yüz tanıma ise, ön tarafta V şeklinde çentik içinde gizlenmiş 20 Megapiksellik selfie kamerasının içerisinde yer alıyor.

Redmi Note 8 Pro özellikleri tarafında arka tarafta bulunan kameralar ise en dikkat çekici noktalardan. Redmi Note 8 özellikleri arasında kamera oldukça önemli bir noktaya sahip. 64 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya sırasıyla 8 Megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 Megapiksel atanmış makro kamerası ve 2 Megapiksel çözünürlüğünde derinlik kamerası eşlik ediyor.

Gücünü 2.05 GHz’e kadar hızla çalışan 8 çekirdekli Helio G90T işlemciden alan telefonda, ayrıca sıvı soğutma sistemi bulunuyor. LPDDR4X tabanlı 6 GB RAM ile gelen Redmi Note 8 Pro modelinde 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği sunuluyor.

4.500 mAh’lik bataryadan beslenen telefon tıpkı kardeşi gibi 18W Quick Charge 3.0 desteğine ve USB Type-C bağlantı noktasına sahip.

realme 5 Pro özellikleri

Uygun fiyatlı model 6.3 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran ile karşımıza çıkıyor. Bu ekran, damla çentik tasarımı sayesinde yüzde 90 gibi bir ekran kasa oranına ulaşabiliyor. 2340×1080 çözünürlüğe sahip ekran 409 ppi değerine sahip ve 450 nit parlalık seviyesine ulaşabiliyor. Telefona güç veren işlemci tarafına baktığımız zaman 10 nm üretim teknolojisi ile üretilen Snapdragon 712 işlemcisini görüyoruz. 8 çekirdekli bu işlemciye, 4 GB RAM eşlik ediyor.

realme 5 Pro özellikleri arasında kamera tarafına baktığımız zaman, arka tarafta 4 farklı kamera görüyoruz. Ana kamera 48 Megapiksel çözünürlüğe ve f/1.8 diyaframa sahip. Geniş açılı kamera ise f/2.25 diyafram değerine ve 8 Megapiksellik çözünürlüğe sahip. Telefonda ayrıca portre ve makro lensler de bulunuyor. Bu iki kameranın çözünürlüğü ise 2 Megapiksel. Geniş açılı kamerası 119 derecelik açı ile fotoğraflar çekebilen telefonun, makro lensi ise 4 cm çekim mesafesi ile çekim yapabiliyor. 6 farklı portre modu bulunan kamera kurulumu 10x dijital yakınlaştırma da yapabiliyor. Önde ise karşımıza 16 Megapiksel çözünürlüğünde tek kamera çıkıyor. Sony’nin IMX 471 sensörü de f/2.0 diyafram değerine sahip.realme 5 Pro ile 4K 30 FPS video kaydı gerçekleştirmek mümkün. 4.035 mAh’lik bataryadan beslenen telefon, VOOC şarj desteğine sahip.