Bugün Madrid ’de düzenlenen etkinlikle Redmi yeni Note ailesinin üyelerini tanıtmaya devam ediyor. Az önce fiyatı ve özellikleriyle de dikkatleri üstüne toplayacak yeni cihaz Note 8T resmi olarak tanıtıldı.

Redmi Note 8T özellikleri

Note 8T 6.3 inç Full HD Plus bir ekran ve damla çentik ile karşımıza çıktı. Ön tarafında Gorilla Glass 5 korumasıyla da sağlam bir ekran sunacak. Tasarım olarak standart Redmi Note 8 benzeri olan cihaz Starscape Blue, Moonlight White ve Moonshadow Grey renkleri ile satışa sunulacak.

Donanım tarafında Qualcomm ’un Snapdragon 665 işlemcisinden destek alacak cihaz, 4 GB RAM ve Adreno 610 GPU ile güçlendirilmiş. 64 GB veya 128 GB dahili depolama alanı sunmasıyla birlikte 256 GB ’ye kadar microSD ile genişletilebilir depolama alanına sahip.

Kamera tarafında ön tarafta bulunan çentik üzerinde 13 Megapiksel bir selfie kamerası var. Arka tarafta ise dörtlü kamera kurulumu bizleri karşılıyor. Ana kamera 48 Megapiksel ’lik Samsung GM1 sensör ile karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte 120 derece geniş açı, makro lens ve derinlik sensörü de sırayla dörtlü kamera kurulumu içerisine yerleştirilmiş. Ayrıca ekran üzerinden parmak izi okuma özelliği olmayan cihazın, arka tarafında parmak izi sensörü de yerleştirilmiş.

USB Type C portu üzerinden 18W hızla şarj edilebilen cihaz 4000 mAh bataryadan besleniyor. Bağlantı tarafında  mini jak ve IR sensörü de cihaz üzerine konumlandırılmış. Ayrıca çift SIM kart desteği ve 4G destekli gelen cihaz NFC özelliği ile de dikkat çekecek gibi duruyor.

Redmi Note 8T fiyatı

Redmi Note 8T Avrupa pazarında 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanlı model için 199 Euro fiyat etiketi ile karşımıza çıkacak. Fakat bu fiyat etiketinin sadece ilk haftaya özel olduğu söylendi. Daha sonra 229 Euro‘ya çıkacağı belirtildi. 8 Kasım‘dan itibaren Xiaomi mağazasında, elektronik zincirlerde ve telefon operatörlerinde satın almak mümkün olacak. Ama ülkemize ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur