Spot boyutuna rağmen oldukça güçlü ve yetenekli bir robot olarak görülüyor. Adam Savage ise Spot’un sınırlarının ne kadar zorlanabileceğini kanıtlamaya çalışıyor. Boston Dynamics’in robotlarının test aşaması ne kadar kendilerine özgüyse Savage’ın da test yöntemleri kendisine has.

Spot geçen yayınlanan videoda zorlu koşullarda, sürünmeyi, zıplamayı ve yüksek yerlere tırmanmayı ve birçok tecrübeyi aslında deneyimlemişti. Şimdi ise Savage onu mini bir çekçek görevi üstlenmesi için kullanıyor. Buradan söylemeden geçmeyelim, çekçek diyoruz ancak Spot şu an için toplamda 14 kilo yük taşıyabiliyor.  Yani şu anki kurulu sistemiyle ağır yükleri taşıyamaz ancak kargo gibi ya da fabrikalardaki basit araç gereçleri taşıyabilecek bir güce sahip duruyor.

Yine de bir insanı da taşıyabilen robotun şaşırtan performansı Savage’ın verdiği tepkilerden de anlaşılıyor.

Japon kültürüne gönderme yapan bu çekçek tasarımı, oldukça ilginç duruyor. Spot ise bu testten de başarı ile geçiyor. Spot’a bağlanan çekçek,  Savage’in de binmesiyle hareket ediyor ve robot köpek Spot Savage’in zorlu testinden yine geçmeyi başarıyor.

İşte eğlenceli ve bir o kadar da izlenesi videoyu sizin için aşağıya ekliyoruz