Her biri 9 kilogram ağırlığındaki Mini Cheetah robotları, her yöne hareket edebiliyor hatta düşerse yeniden ayağa kalkabiliyor. Aşağıdaki videoda robotların oynadığı futbolu izleyebilirsiniz.

MIT ’nin Cheetah isimli projesi ilk kez 2009 yılında duyurulmuştu. Bu duyurudan günümüze kadar birçok değişim geçiren robotların daha önce ters takla atabildiği bir video da yayınlanmıştı.

MIT şimdilik bu robotların ticarileştirmeyi planlayıp planlamadığına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak, sürekli olarak yeni yeteneklere kavuşan robotların ilerleyen zamanda daha büyük yeteneklerle karşımıza çıkması bekleniyor.

Bir kesim Boston Dynamics ya da MIT tarafından geliştirilen bu robotların ilerleyen yıllarda insanlar için tehlike yaratabileceğine inanıyor. Ancak, MIT, şimdilik korkulacak bir şey olmadığını, bu yüzden insanların, paylaşılan videoların tadını çıkmasını söyledi.

Daha önce de Boston Dynamics, jimnastik yapan Atlas isimli robotunu karşımıza çıkarmıştı. Seri şekilde attığı takla hareketleriyle oldukça başarılı olan Atlas, zıplama ve yerden kalkma hareketinde de oldukça başarılı. Atlas ’ın yaptıklarını görmek için aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz.

Boston Dynamics, robota jimnastik yaptırdı

Robotlara uygulanan ilginç dayanıklılık testleriyle bilinen Boston Dynamics'in ünlü robotu ve aynı zamanda en gelişmiş robotu olan Atlas yeni özellikler kazanmaya başladı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur